Budownictwo i architektura : Propozycja rozszerzenia biblioteki miejskiej / Studio Metar

Dzięki uprzejmości Studio Metar Projekt koncepcyjny rozbudowy biblioteki miejskiej autorstwa Studio Metar wynika z tezę, że współczesna biblioteka jest źródłem informacji z nieograniczonym dostępem.
Przesłanie projektu tkwi we wspomnianej tezie, ale należy również podkreślić, że idea biblioteki jest zarezerwowanym, cichym, izolowanym, statycznym, ale nieprzejrzystym miejscem wypełnionym książkami, ze względu na rosnącą potrzebę szybszego i lepszego dostęp do informacji i bardziej złożony styl życia nie jest możliwy do osiągnięcia w obecnym wieku.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Informacje są bezpłatne.
To nie jest i nie może być materialne.
Informacja to wiadomość.
W wyniku tej pracy powstaje idea przejrzystej przestrzeni, która zapewni dostępność informacji i komunikacji między użytkownikami.
Wymiana pomysłów i kontakt z innymi ludźmi jest bardzo ważnym źródłem informacji, a projekt zajmuje się tym zagadnieniem i analizuje możliwe modele przestrzenne, które z niego wynikają.
Dzięki uprzejmości Studio Metar Wielofunkcyjna przestrzeń, dystrybucja i tworzenie nowego programu bibliotecznego umożliwia i zachęca do spotkania i mieszania różnych grup użytkowników.
.Granic.
między przestrzeniami zmaterializowano jako przezroczyste w taki sposób, aby zapewnić podstawowe warunki (cisza) dla odpowiednich działań, ale bez izolowania ich od innych przestrzeni biblioteki.
W ten sposób zapewniona jest ciągła, ale zasadniczo odmienna forma kontaktu.
Dzięki uprzejmości Studio Metar Budynek osiąga ten sam związek z przestrzenią publiczną starej części miasta.
Stara Biblioteka Miejska i sklep z antykami są połączone nowym budynkiem w unikalną integralną przestrzeń, która umożliwia dalsze rozbudowanie Biblioteki.
Również jego radykalnie uproszczona fasada z dużymi przezroczystymi szklanymi powierzchniami wciąga.
otaczająca przestrzeń publiczna i sprawia, że bieżąca działalność wypływa.
Dzięki uprzejmości Studio Metar Architekci: Studio Metar Lokalizacja: Nowy Sad, Serbia Zespół projektowy: Stevanovic Nikola, Radulovic Vladimir, Enbulajev Vanja, Djokovic Milica Rok: 2011
[więcej w: gruz kruszony, gruz kruszony aluminiowe, zabezpieczenie wykopu ]

Powiązane tematy z artykułem: donepezil gruz kruszony zabezpieczenie wykopu